Absalon släpper en ny lösning

Postad: november 13, 2014

Absalon släpper i dagarna en ny lösning riktat speciellt för branschen tillverkande företag inom maskin och utrustning. Lösningen är en ”add-on” som bygger på den ledande plattformen Microsoft Dynamics CRM. Lösningen kommer vara tillgänglig för kunder och partners i slutet av november. Absalon har sedan tidigare utvecklat lösningar för branscher såsom tillverkande företag inom konsumentprodukter, läkemedel, medicinteknik samt tjänsteföretag. Från denna erfarenhet har man hämtat inspiration till denna nya lösning för tillverkande företag inom maskin och utrustning. Lösningen integrerar företagets viktiga processer inom Marknad, Försäljning och Service vilket innebär att man med Absalons lösning slipper ha t.ex. säljstödet och service-lösningen i två separata delar med information och funktioner som för slutkunden är viktig att man kombinerar.

Den nya lösningen har haft fokus på tre viktiga områden att lösa:

  • Fokus på användaren. Dels reduceras tiden för att administrera t.ex. säljarbetet och servicearbetet men Absalon ger också användarna viktiga insikter om vilket utfall deras arbete resultera i och ger förslag på vad man bör göra härnäst. Att lösningen finns tillgänglig som en integrerad del i Outlook men också på (nästan) samtliga smarta telefoner och surfplattor på marknaden gör att användaren hela tiden enkelt kan ha med sig sin lösning.
  • Ge stöd till verksamheten. Lösningen ger möjlighet att löpande anpassa arbetssätt och få organisationen att fokusera och jobba med rätt saker och på rätt sätt. Istället för att kontrollera medarbetare med detaljer kan man fokusera på aktiviteter som förbättrar och utvecklar servicen och relationen med kunderna.
  • Enkelhet och reducera kostnader för IT-stödet. En lösning som integrerar hela CRM-processen reducerar komplexiteten och floran av olika IT-stöd. Man behöver inte ta stora investeringskostnader i starten utan kan komma igång enkelt – på 15 minuter om man så vill!

“Detta är en lösning för alla små- medelstora och stora företag inom den här branschen som vill ta nästa steg i utvecklingen. Med vår lösning kommer man med samma resurser som idag kunna prestera mer, samtidigt som man sänker kostnaderna. Har man kollegor utomlands fungerar denna lösning också överallt med språk etc. “, säger Sebastian Merlöv, VD på Absalon.

“Absalon har varit en av våra mest hängivna partners att utveckla nya branschlösningar för CRM. Vi hoppas att denna nya add-on kan bidra till att kunder som redan investerat i olika Microsoft-lösningar inte bara får en ny lösning utan också än mer kan använda de verktyg man redan har på plats.” säger Peter Vach, Europeiskt ansvarig för branschlösningar, Microsoft.

Absalon kommer att förhandsvisa delar av produkten på Emlia Subcontractor-mässan den 14 november men också presentera lösningen on-line kommande veckor.

Sebastian Merlöv

CEO
Absalon International AB
Phone Direct:
+1(212) 857-8300, +46 (0) 705179403
Email:
sebastian.merlov@absaloncrm.com

Directing,
Creating &
Executing
YOUR Business!